EL PRINCIPI I FINAL DE TOTS ELS MALS.( Bilingüe) Por Joan Ferré Verge

1277677866_0
Què els del PP i els de la premsa de la caverna acusen a Rodríguez Zapatero de ser el causant de tots els mals d’Espanya, és una cosa sabuda.
Cap a finals de la passada setmana es va saber que la Comunitat Valenciana guardava als calaixos factures pendents de pagar per valor d’uns 1.800 milions d’euros per serveis sanitaris.
El tema és molt important, ja que era una forma de camuflar el dèficit de la comunitat i complir així les exigències de la Troica primer i del govern espanyol després.
Dit això ara em referiré a la tertúlia de la Sexta noche del passat dissabte. Arenales Serrano, la representant del PP, a part d’exaltar totes les bondats de les polítiques que està aplicant el seu partit i d’assegurar (tal i com ho fan tots els peperos) que els resultats es veuran al final de la legislatura, quan sé li va retreure el tema de els factures amagades, sabeu a qui va donar la culpa? Efectivament, l’has encertat amic: a Zapatero!
La meva dona seguia la tertúlia a través dels comentaris que deixaven a Twitter altres telespectadors. Entre tots, n’hi va haver un que li va agradar especialment: Els hi haurien de prendre la petaca –demanava un twittero…
I és que els contertulians que defensen a la dreta que ens governa, si no beuen, sembla que ho fan. Perquè per a dir tot el que diuen sense immutar-se cal estar ben col•locats.
A manca de Pablo Iglesias II, dissabte teníem a Mònica Oltra, la diputada valenciana de Compromís que va ser expulsada fa poc de les Corts Valencianes en un acte de desconsideració, prepotència i autoritarisme dels diputats populars (uns quants d’ells –cal recordar-ho- imputats per alguna trama corrupta de les diverses que hi ha hagut al País Valencià) Ella que ha patit en primera persona l’escarni del PP, va carregar amb duresa contra les polítiques del govern de Rajoy que, com tots sabem, anteposa els interessos del gran capital als de les famílies (moltes amb fills petits) que no arriben ni al dia 15 de cada mes.
Amb Rubalcaba dimitit (per cert, mai el PP l’havia lloat tant com quan va anunciar que marxava), dissabte per la nit encara no tenien cap referent al PSOE per a convertir-lo amb l’ase dels cops i, per tant, van haver de retornar al passat quan, segons els peperos, Zapatero era el principi i final de tots els mals.
A partir de diumenge, imagino que el blanc de totes les crítiques passarà a ser el flamant nou secretari general del PSOE Pedro Sánchez (a manca de ser ratificat pel Congrés del partit)
A partir d’ara, potser Zapatero començarà a respirar més alleugerat i, i fins i tot és possible que dintre de poc també sé li reconeguin les virtuts que va tenir mentre governava i que, des del meu humil punt de vista, en va tenir moltes més que defectes.

EL PRINCIPIO Y FINAL DE TODOS LOS MALES

¿Qué los del PP y los de la prensa de la caverna acusan a Zapatero de ser el causante de todos los males de España, es algo sabido.
Hacia finales de la pasada semana se supo que la Comunidad Valenciana guardaba en los cajones facturas pendientes de pagar por valor de unos 1.800 millones de euros para servicios sanitarios.
El tema es muy importante, ya que era una forma de camuflar el déficit de la comunidad y cumplir así las exigencias de la Troika primero y del gobierno español después.
Dicho esto ahora me referiré a la tertulia de la Sexta noche, del pasado sábado. Arenales Serrano, la representante del PP, aparte de exaltar todas las bondades de las políticas que está aplicando su partido y de asegurar (tal y como lo hacen todos los peperos) que los resultados se verán al final de la legislatura, cuando le reprochó el tema de los facturas escondidas,¿ sabéis a quien echarle la culpa? ¡Efectivamente, la has acertado amigo: a Zapatero!
Mi mujer seguía la tertulia a través de los comentarios que dejaban en Twitter otros telespectadores. Entre todos, hubo uno que le gustó especialmente: Les deberían  quitar la petaca de licor-pedía un twittero
Y es que los contertulios que defienden a la derecha que nos gobierna, si no beben, parece que lo hacen. Porque para decir todo lo que dicen sin pestañear hay que estar bien colocados.
A falta de Pablo Iglesias II, el sábado teníamos a Mónica Oltra, la diputada valenciana de Compromís que fue expulsada hace poco de las Cortes Valencianas en un acto de desconsideración, prepotencia y autoritarismo de los diputados populares (algunos de ellos-hay que recordar-lo-imputados por alguna trama corrupta de las diversas que ha habido en Valencia) Ella que ha sufrido en primera persona el escarnio del PP, cargó con dureza contra las políticas del gobierno de Rajoy que, como todos sabemos, antepone los intereses del gran capital a los de las familias (muchas con hijos pequeños) que no llegan ni al día 15 de cada mes.
Con Rubalcaba dimitido (por cierto, nunca el PP había alabado tanto como cuando anunció que iba), el sábado por la noche aún no tenían ningún referente al PSOE para convertirlo en el chivo expiatorio y, por tanto, tuvieron que retornar al pasado cuando, según los peperos, Zapatero era el principio y final de todos los males.
A partir del domingo, imagino que el blanco de todas las críticas pasará a ser el flamante nuevo secretario general del PSOE Pedro Sánchez (a falta de ser ratificado por el Congreso del partido)
A partir de ahora, quizás Zapatero comenzará a respirar más aliviado y, e incluso es posible que dentro de poco también le reconozcan las virtudes que tuvo mientras gobernaba y que, desde mi humilde punto de vista, tuvo muchas más que defectos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>